Хасково

Пак приеха новите такси за детска градина в Хасково

СесияНовите такси за детските градини в община Хасково, които бяха отменени от Хасковския административен съд, отново бяха приети на днешната сесия на общинския съвет. Това стана с 26 гласа „за“ и 10 „въздържал се“.

В мотивационната част на докладната се казва, че решението на хасковския съд е обжалвано от общинския съвет пред ВАС. С оглед на това, че не се знае, кога то ще бъде разгледано, а е необходимо дейността и таксите, касаещи детските градини да бъдат урегулирани в началото на учебната година, се внася и прегласуването на докладната.

Сесия

Ростислава Жекова

Сега обаче докладната съдържа подробна мотивационна част за дейността, разходите и посещаемостта на детските градини през годините. Мотивът за решението на Хасковския административен съд бе липсата на причините, които налагат новите такси, целите, очакваните финансови резултати, както и анализ за съответствие с правото на Европейския съюз.

За разглеждането на докладната в заседателната зала бе и Ростислава Жекова, която заведе делото срещу решението на местния парламент от края на миналата година. След като съветниците приеха същите такси Жекова коментира, че за сега няма намерение отново да ги вкара в съда.

Така месечната такса за детските градини в Хасково пак е 50 лв., от които 30 лв. постоянна част, която не се влияе от посещаемостта на детето и 20 лв. диференцирана част. Таксата по селата е 45 лв., от които 15 лв. постоянна част и 30 лв. диференцирана част.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
WAFFENSS
WAFFENSS
25.07.2014 13:15 13:15

значи 26 човека лижат задните части на кметчето! колко приятно!

WAFFENSS
WAFFENSS
25.07.2014 13:15 13:15

вари го, печи го, то си боклук! демек общински съветник! ;)

Иван
Иван
25.07.2014 14:50 14:50

Какво не харесвате на това решение та ревете. с него се запазиха предишните цени за детските градини, което удовлетворява всички родители, чиито деца посещават повече от 8 дена на месец детското заведение.Губят само тези родители, които са записали децата си в градината за да им се пази мястото, което не е много справедливо. Не е честно режийните разноски да са за сметка на редовните деца.

петя
петя
26.07.2014 12:31 12:31

Не съм съгласна че това решение удовлетворява всички родители ! Какво ще кажете за 5 и 6 годишните ? те нямат такса – плащат на ден посещения по 3.30 лв. на ден! хайде сега си направи разбивката и сравнението .Кое се е увеличило -качеството на храна или грижи или количеството ?или те изяждат повече от 3-4 годишните ? да не би порциите да са двойни? Обучението за 5-6 годишните е задължително по закон и пак изхождайки от такъв закон- образованието в България е безплатно.

Иван
Иван
26.07.2014 13:51 13:51

Петя за съжаление това решение не касяе 5 и 6 годишните деца. Аз също съм на мнение че те не трябва да бъдат дискриминирани и техните родители да заплащат по голяма такса от останалите деца.

Do pisacite
Do pisacite
28.07.2014 12:47 12:47

А какво решение да взематт. наречените съветници? За сведение: На преден план е Ст. Атанасов, бивше момче за всичко при управлението на Ф. Димитров. Ходеше с пистолет да разтуря ТКЗС-тата, бивш милиционер. По време на протестите срещу Жан Виденов ходеше с мегафон и крещеше: Кой не скача е червен! За което после му дадоха за хранилкапредприятието Амбалаж. През него минаваха паричните потоци през времето на СДС. Оттам си задели малко, които после попиля по пайнерки. Та този е съветник.
Отзад е Зл. Марчев, който уж се счепка с кмета, ама като му даде 1 милион за нивичката на жената на кмета, се сдобриха, за да има поръчки. Златю стана мастит бизнесмен благодарение на поръчките от общината. Ама преди това го съдиха за кражба на кран. И той съветва. В средната редица е Се*ахатин Исмаил, който с палежи на рейсовете на конк*ренцията някога си осигури лидерското място при автопревозвачите. Шофьорите мукарат безумно бързо, имаше и смъртен случай след падане на негов автобус. И той съветва.
Това е, братя българи!

Back to top button