Хасково

Билетчето за футболните мачове скара общинските съветници

СесияДокладната за определяне цените на билетите за мачовете на футболния „Хасково 2009“ в „А“ група разпали страстите на днешната сесия на хасковския общински съвет.

СесияСебахтин Исмаил от групата на ДПС изрази съмнения в законосъобразността на това предложение. Той заяви, че има неяснота как ще бъдат отчетени средствата от продажбата на билетите и как юридически ще е възможно част от парите да бъдат предоставени на клуба.

По думите на Исмаил е трябвало да бъде свикана извънредна сесия, на която да се изясни как точно общината ще помага на клуба. Според него един от правилните начини е като се остави продажбата на билети да се извършва от клуба.

СесияСена Радева от ГЕРБ пък запита как миналата събота са се продавали билетите за мача с „Лудогорец“ и ако това е било законно, защо сега се налага гласуване от общинския съвет. Антон Иванов пък посочи, че от докладната не става ясно каква част от парите, получни от продажбата на билети, ще отидат за клуба.

На последното отговори Красен Ангелов, който е и член на Управителния съвет на „Хасково“. Според него в докладната не е фиксирана определена част, защото разходите за всеки мач са различни. Според Ангелов и председателя на местния парламент Иван Иванов не е имало проблем с продажбата на билетите от последното домакинство и те са били законни. На новите билети вече щяло да има и допълнителна информация.

В крайна сметка с 33 гласа „за“ и 4 „въздържал се“ докладна бе приета. Така за местата под козирката пропуските ще са на цени 8 и 10 лв., а за всички останали – 5 и 6 лв. Учениците пък ще влизат на стадиона срещу 4 лв. В докладната е предвидена и цена на годишния входен пропуск (абонамент), който ще струва 200 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Дани
Дани
25.07.2014 15:27 15:27

Браво на Евгения Ангелова най-достойният общински съветник.Млада и кадърна,а не като другите единствено да гледат как да се облаготеделстват,

avito
avito
25.07.2014 15:38 15:38

Ти на снимката ли се възхищаваш или просто се подмазваш………………

дончо
дончо
25.07.2014 15:55 15:55

Че е млада, млада е…

странен
странен
25.07.2014 16:21 16:21

Че е некадърна, некадърна е!

uchenik
uchenik
26.07.2014 15:35 15:35

Kade sa 4 leva biletite za uchenici ..kogato otidoh da si kupq bilet mi vikat nqma uchenici muchenici 6 lv minimalno , a az sam oshte 10ti klas ??

Валентин Янков
Валентин Янков
27.07.2014 14:28 14:28

Ей затова не трябва да се допускат общинарските чиновнически плъхове да се намесват в управата на клуба, продажбите на билети и други. Щото хал хабер си нямат.
1. 4 лв за ученици(и пенсионери) е много. На Бончук влизаха без пари. 2 лв е удачна цена. Трябва да се поощряват децата, които искат да ходят по мачове.
2. Продажбата на билети миналия път беше организирана безобразно. Каза се, че почват да се продават в 14:00, те и в 15:30 едва почнаха. В 14:00 не били напечатни още(цитирам не дословно).
3. 200 лева за годишен пропуск при 15 оставащи домакинства и максимална цена на билета 10 лева е безумство. Никой няма да си вземе и закономерно. Всъщност не, ще си го вземат 10 такива от вашата порода, за да си се перкат с него.
Трябва да има 2 вида годишни билети – единият вид за под козирката, другият – за другите места. При цени от 8 до 10 лева и 15 оставащи домакинства цените за под козирката трябва да са 80-100 лева, а при цени от 5 до 6 лева и 15 домакинства за другите места, цените трябва да са 50-60 лева. Практика е сезонните билети да ти спестяват пари, а не да те вътрят. Кярът за отбора идва оттам, че парите им се дават туптан, а и всеки пропуска мачове, случва се.
4. Защо общината продава билетите, а не ръководството на клуба. То си е наело стадиона, то трябва да ги продава и да си взема парите. В противен случай общината не трябва да иска наем, а да дава някакъв процент пари на клуба.
Паралели:
– всеки друг клуб(не ми е известно да има изключения) си плаща наем за стадиона. Дотам е връзката с община. След това си слага цени на билетите по свое осмутрение и си ги продава. Взема си парите от тях.
– когато се организира концерт, изпълнителят не плаща наем. За сметка на това собственикът на съоръжението си определя цени на билети, продава ги и взема парите. Изпълнителят получава процент и/или твърд хонорар, по договорка.
За мен е абсурдно да следваме втория модел, защото играчите не пеят на стадиона, а играят футбол. Но дори да следваме втория модел, то пак не го следваме правилно.

Надали ще стане, но дано някой от тия общинари, дето е бил на съвета, прочете това и проумее какви глупости творят в опита си да изцедят и те някой лев дори от футбола.

Back to top button