Хасково

Шекер Байрамът изви опашки пред Паспортна

БайрамМюсюлманите празнуват Рамазан Байрам, наричан още Шекер Байрам.

БайрамПразникът е посветен на приключването на постите по време на свещения месец Рамазан. Рамазан байрамът се празнува 3 дни и се ядат предимно сладки неща – бонбони, баклава и локум.

Рано тази сутрин стотици мъже бяха на молитва в хасковската Чарши джамия. Много от тях споделиха, че са се прибрали от чужбина за празника.

БайрамЖените са приготвили сладка почерпка за чаканите гости. Въпреки че мъжете в семейството й са на гурбет в Германия на масата на Шазие Мехмед също има баклава, баница, локум, бонбони и мекици. Тя ще посреща комшийчетата и след празника също заминава за Германия.

Стотина извиха тази сутрин дълга опашка пред Паспортна служба в Хасково за подновяване и издаване на лични документи.

От ръководството на службата предупредиха още миналата седмица, че на празника се очакват много хора. Те обаче уточниха, че нямат ресурс за откриването на допълнителни гишета или да поставят повече служители.

Чакащите са повече и заради факта, че в понеделниците по принцип има много хора за документи. В обичаен понеделник те са близо 200.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button