Регион

Подновяват разкопките край Каснаково

ИлюстрацияРазкопките на Светилището на нимфите и Афродита край димитровградското с. Каснаково ще бъдат подновени от 15 август, съобщават от общината.

За първи път ще бъдат отпуснати и пари от Министерство на културата за планови проучвания на обекта край с .Каснаково. Община Димитровград отделя нови 10 000 лв. за предстоящите разкопки, за да продължи разкриването на нови артефакти от комплекса. През месец май общината финансира геофизично проучване на архитектурния паметник, където бе установено наличието на нова, непозната досега сграда.

Ще продължи допроучването на Мавзолея, а желанието на археолозите е да се проучи и една част от сграда, която местните наричат „театър“, за да се установи наистина ли е кипял интересен културен живот в покрайнините на село Каснаково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button