Хасково

Дървата за огрев паднаха на 100 лв. за тон в разгара на сезона

ДърваЦените на дървата за огрев в областния град паднаха на 100 лв. за тон в разгара на сезона.

ДърваЕдин от складовете, които продават на тънката цена е зад новата Млада гвардия. От там съобщиха за Haskovo.info, че са се принудили да свалят на 100 лв. тона заради конкуренцията. „Дървата са ни хубави, но като дойдат хората и видят 120 лв. и си тръгват. От десетина дни продаваме на ниската цена“, заяви търговците.

От складовете се жалваха, че друга година хасковлии масово зареждали с дърва от началото на юли, а сега още не са започнали. „Нямат пари, миналото лято на ден сме продавали по 20-30 тона, а сега по 10, отделно има дни, в които не идва никой“, казват от складовете.

„Сега сме на нулата и през август очакваме поскъпване до 120 – 130 лв. на тон“, споделиха търговците. И тази година транспортът на дървата в рамките на града е безплатен.

 Дърва  Дърва

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гражданин
Гражданин
28.07.2014 16:55 16:55

Ако искате наистина да ви излязат 100 лв на тон идете на място и си ги натоварете или присъствайте през цялото време там до натоварването и тръгването на буса. Иначе ни ви мърдат поне 100 кг по – малко на тон. Почнат ли да ви кандардисват , че имат други поръчки и вие с идете , а те ще ви ги докарат бягайте веднага. Най-много лъжат на кантара в склада до ЕКО. Същия държи и склада срещу Свила , по пътя за КАТ.Тарата на коша влиза в теглото за клиента. Най-добре е като на снимката – теглиш на празен , нулиран кантар и си товариш

Back to top button