Хасково

6 катастрофи за 8 часа в Хасковско, закопчаха шофьор на 3,72 промила

Полиция, архив6 катастрофи са станали само за малко над 8 часа вчера в Хасковска област, съобщават от пресслужбата на полицията.

Около 13 ч. на третокласен път между Харманли и с. Иваново става катастрофа между камион „Волво“, управляван от 60-годишен чужд гражданин и „Ситроен“, шофиран от 45-годишен жител на Гълъбово. Водачът на товарния автомобил излиза от земен път и отнема предимството на движещия се по третокласен път лек автомобил.

При ПТП-то са пострадали водачът на лекия автомобил, който е със счупени четвърти и пети гръдни прешлени, настанен в МБАЛ „Хасково“, без опасност за живота, както и двама пътници на 43 г. с комоцио, настанена в МБАЛ-Харманли без опасност за живота и на 16 г. с охлузни рани в горната част на тялото, без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

Около 15:30 ч. на хасковската ул. „Александър Талев“ в става инцидент с БМВ, управляван от 50-годишен жител на Смолян и 44-годишна пешеходка от Хасково. Поради движение с несъобразена скорост, водачът губи контрол над бавареца и удря пресичащата от дясно пешеходка. В резултат на удара жената е с контузия на лява гръдна половина, прегледана в МБАЛ „Хасково“ и освободена за домашно лечение.

Около 16 ч. на магистрала „Марица“ близо до Свиленград става ПТП с Ланчия, управляван от 24-годишен жител на Стара Загора, който губи контрол над колата, навлиза в лентата за аварийно спиране, излиза извън пътното платно и се преобръща извън него, вдясно по посока на движението си. При инцидента е пострадал водачът, който е с комоцио, контузия на бял дроб и разкъсно-контузна рана на дясно око. Настанен в МБАЛ-Свиленград без опасност за живота.

Пак вчера около 18:30 ч. на пътя до паркинг „Гергана“ става катастрофа между мотоциклет Хонда, управляван от 32-годишен жител на Харманли и Опел, шофиран от неправоспособна 30-годишна жителка на Казанлък. Поради неправоспособност водачката на лекия автомобил не осигурява достатъчна дистанция между нея и движещия се пред нея мотоциклет, в резултат на което се удрят. При ПТП-то е пострадал мотоциклетистът, който е с охлузни рани по краката. Настанен в МБАЛ-Харманли за наблюдение.

Около 21:30ч. в Харманли на бензиностанция на бул. „България“ става нов пътен инцидент между Тойота, управляван от 18-годишен харманлиец и 46-годишен велосипедист от София. Водачът на лекия автомобил, излизайки от бензиностанцията, отнема предимството на велосипедиста, който се движи по велоалея и се удря в лекия автомобил. При ПТП-то е пострадал велосипедистът, който е с болки в ляв глезен, прегледан в МБАЛ-Харманли и освободен за домашно лечение.

Отново в понеделник около 20 ч. на третокласен път посока свиленградското с. Димитровче става ПТП с Пежо, управляван от 43-годишен жител на Свиленград, който поради употреба на алкохол – 3,72 промила и движение с несъобразена скорост, на десен завой губи управлението над колата и се удря в отводнителна канавка.

Водачът и 46-годишен пътник са прегледани в ЦСМП-Свиленград. Образувано е досъдебно производство. Водачът на лекия автомобил е задържан за 24 часа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ИНТЕРЕСНО
ИНТЕРЕСНО
29.07.2014 15:10 15:10

След като „Водачът на товарния автомобил излиза от земен път“, другия по небето ли е карал?

ЛИЛИЯ
ЛИЛИЯ
29.07.2014 23:29 23:29

Как няма да катастрофират като няма никакъв контрол.Вечер след 21 ч бул,, България,,се превръща в писта за мотори и коли!Полицаите се изпокрили и те си знаят какво чакат!

Back to top button