Регион

Овладяха съхненето на боровете в Баните, изсякоха 2000 декара

ИлюстрацияСъхненето на общинските борови гори в Минерални бани, започнало през миналата година, вече е овладяно, съобщи за Haskovo.info замдиректорът на ОП „ОГС Бряст Лес“ Христо Христов.

Засегнатите площи са 2000 дка бор, като там е извършена санитарна сеч по предписание на лесозащитната станция в Пловдив. Така съхненето е било ограничено.

Христов заяви, че причината за изсъхването на иглолистните гори е била комплексна. Сред факторите е сушата, вредители, както и фактът, че боровите гори тук са изкуствено създадени преди 35 – 40 г. и с напредването на възрастта климатът им е повлиял зле.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
агроном
агроном
02.08.2014 13:00 13:00

ИЗСЕЧЕТЕ цялата гора така вече наистина няма да имате проблеми .ГОЛЕМИ СПЕЦИАЛИСТИ.СУША.БОЖЕ,БОЖЕ АМАН ОТ СПЕЦИАЛИСТИ КОЙТО СА ЛИПСВАЛИ ИЛИ СПАЛИ ПО ФИТОПАТОЛОГИЯ. РЕЗИЛ. АБСОЛЮТЕН

Back to top button