Регион

Стартира прединвестиционно проучване за пречиствателна станция на Симеоновград

ИлюстрацияОколо 20 000 лв. без ДДС ще струва изготвянето  на прединвестиционно проучване и задание на проектиране на пречиствателни съоръжения за Симеоновград и пет други населени места в региона: Брягово, Александрово, Нова Надежда, Поляново и Константиново.

Изграждането на пречиствателните съоръжения в Симеоновград се налага заради лошото качество на водата за питейно-битови нужди. Както Haskovo.info писа, съдържанието на манган във водата е достигнало 40 пъти над допустимото.

Стотици жители се подписаха под отворено писмо, изпратено до Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, Министерство на регионалното развитие, Областна администрация, ВиК-Хасково и депутатите от региона.

Пречиствателните съоръжения ще подобрят качеството на водоснабдяването на близо 1800 души в региона, се посочва в обявлението на обществената поръчка на Министерството на регионалното развитие. Срокът за изпълнение е 30 дни от датата на възлагане на поръчката.

ВиК-Хасково организира снабдяването на населението с чиста питейна вода чрез мобилна водоноска на 6 места в Симеоновград. От днес се увеличава и броят на пунктовете, откъдето се вземат проби за изследване на водата от мрежата на града.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
dedo Mraz
dedo Mraz
01.08.2014 16:54 16:54

na snimkata e pokazana pre4istvatelna stanziya za otpadni vodi a v deistvitelnost ide re4 za pre4istvane na piteini vodi-pylna boza !

Back to top button