Хасково

Художници от „Колорит“ подредиха шедьоври на главната в Хасково

ИзложбаЧетирима млади художници от школа „Колорит“ при хасковското читалище „Заря“ подредиха изложба на открито по алеята до театър „Иван Димов“.

Изложба30 свои произведения представят: Лилия Петрова, сестрите Йоана и Гергина Георгиеви и Христо Христов. Изложбата „Трансцедентен“ ще остане на вниманието на ценителите до 21 часа тази вечер.

С тази експозиция приключва и едномесечната инициатива на центъра за изкуство „АртЕФакт“.

През целия юли Йоана, Гергина, Лили и Мария Филипова учеха хасковските деца да оцветяват гипсови фигурки. Заниманията се провеждаха под шатра до часовниковата кула в центъра.

 Изложба  Изложба
 Изложба  Изложба

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

12 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анита
Анита
01.08.2014 21:38 21:38

Много настроение и красота! Чудесна идея, която е хубаво да стане традиция за града ни!

Анонимен
Анонимен
06.08.2014 10:17 10:17
drogo
drogo
03.08.2014 21:34 21:34

Това че е използвана една и съща техника не е еднозначно на копиране! Самите картини не са същите, като на споменатата художничка, тъй че няма нужда да се косиш безпричинно. И най-малкото това са две картини, останалите от кого са „откраднати“, разбирачо? Но ти сигурно не си си направил трудно да си вдигнеш арогантния задник, за да видиш изложбата, защото тук се вижда една фракция. Представям си те само – сам и гневен, опитващ се да оправдае собствената си бездарност, определяйки другите като нищо повече от крадци, типични комплекси и малодушие. Нищо ново под слънцето.

име
име
02.08.2014 17:11 17:11

има няколко собствени неща но преобладава копираното. потърси agnes cecile :) а тази техника за портретите с „петната“ ако мога така да го кажа ми е позната от един английски художник но за жалост не си спомням името му

Кропоткин
Кропоткин
02.08.2014 13:38 13:38

Нико добре ли си приятелю? Първо моля те изключи маймуницата та да мога да те разбера и второ, моля те, обясни ми от кого точно са копирани горепосочените творби.

Niko
Niko
02.08.2014 12:59 12:59

Blagodarq,che si prznavate,che nishto ne razbirate ot izobrazitelno izkusvo! Kolkoto do talanta-ocenqvam talanta na misleshtite hora!!!!

!!!!!!
!!!!!!
02.08.2014 12:26 12:26

Аман от хора, които не оценяват таланта и старанието на младите хора. Аз не претендирам да съм много запозната с изобразителното изкуство и не мога да кажа дали някои от идеите са взети от други картини, за разлика от niko. Фактът е, че всички те са много сполучливи.
И между другото, на предпоследната снимка в близък план се вижда портрет на една от самите художнички. Не мисля, че той може да бъде „копиран“ от някоя чужда творба!

niko
niko
02.08.2014 12:01 12:01

Tehni????? Tehni oznchava da sa gi izmislili te! A ne da sa gi pretisuvali ot nqkoi dobar hudognik! Do koga s tova plagiadstvane! Da si hudognik oznachava da mislish, a ne da kopirash!!!!

Кропоткин
Кропоткин
02.08.2014 11:28 11:28

Това са техни картини Нико какво точно не разбираш?

niko
niko
02.08.2014 9:19 9:19

Ne kopiraite!

niko
niko
02.08.2014 9:18 9:18

Koga shte pokagete VASHI kartini !!! Tova veche sme go vigdali mnogo pati v socialnite mregi! Ne kopiriite!

йоана
йоана
10.08.2014 19:23 19:23

Niko, обвиненията ти са безпочвени и глупави. Да започнем с творбите на agnes cecile. Несъмнено техниката е подобна, но както и аз, така и други стотици и повече автори използват абсолютно същата. Все пак това е акварел. Като гледам явно знаеш deviantart, потърси, освен agnes има и много други известни художници, които използват същата техника и никой не обвинява в плагиатстване. Второ, линка, който си постнал е на фотография. В блога си фотографа казва, че позволява снимките й да бъдат използвани за други творби. Ако беше малко по-компетентен относно точно тази техника, щеше да знаеш, че правилната анатомия е мнооого важна и като един все още учащ се художник е важно да се наблюдава човешкото тяло от снимки. Това не е плагиатство правят го всички художници (и то такива с дългогодишен опит). Аз нямам студио, за да правя собствени фотографии или не мога да си позволя професионална фотосесия, мисли малко. В коментарите ти намирам някаква злоба, чиято причина не мога да си обясня. Ако толкова искаш да си поговорим, моля те не пиши тук анонимно, като страхливец. Мисля, че това, с което сме организирали е нещо прекрасно, плод на много труд :) Вместо да сочиш с пръст и завистливо да коментираш, те предизвиквам и ти да организираш някоя изложба с твои творби и ще се радвам ако го направиш :)

Back to top button