Регион

КЗК отмени обществена поръчка за 5.6 млн. лв. на Симеоновград

ИлюстрацияКомисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразно решение на кмета на община Симеоновград за избор на изпълнител за реконструкция на селски пътища.

Става въпрос за позиция №3 на обществената поръчка – „Реконструкция на част от междуселищната пътна инфраструктура на община Симеоновград – HKV2222 /I-8, Хасково-Харманли / – Поляново – граница община /Харманли-Симеоновград/ – Константиново /III-8007/ и HKV2161 /III7604, Свирково – Симеоновград/ – Троян – Дряново – Тянево“.

Проучването на КЗК е установило несъответствие в техническото предложение на избрания за изпълнител участник в процедурата „Щрабаг“ ЕАД. Има разминаване между описаната в обяснителната записка технологична последователност на изпълнение на предвидените видове строително-монтажни работи и представения линеен график. Несъответствието изрично е предвидено от възложителя като основание за отстраняване от участие в процедурата.

КЗК счита, че допускайки до етап класиране офертата на „Щрабаг“, възложителят е издал едно незаконосъобразно решение, което следва да бъде отменено в частта по обособена позиция № 3, а преписката върната за продължаване на процедурата от етап разглеждане техническите предложения съобразно мотивите в решението.

Прогнозната стойност само за обществената поръчка само в отменената от КЗК част е за 5 664 142 лв. без ДДС. Тук се предвижда реконструкция на 16.4 км. междуселски пътища.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button