Хасково

Хасковска гримьорка кани Ейнат Дан в България

ГримХасковската гримьорка Жанета Милева е отправила покана за гостуване в България към световно известната Ейнат Дан.

Ейнат Дат е гримьор, който работи в областта на модата и бодипейнтинга. Нейни модели могат да се видят на кориците на списанията Vogue, Elle, Posh, InStyle, Maxim. Освен това Ейнат Дан организира майсторски класове и уоркшопове за професионални гримьори. „Това беше и моята цел. Да организираме уоркшоп за българските гримьори, за да сверим часовниците си и да израстваме професионално“, разказа пред Haskovo.info Жанета Милева.

ГримЖанета и Ейнат се запознават преди около месец в Австрия, където хасковската гримьорка участва за втора поредна година на Световния фестивал по бодипейнтинг. Там Жанета Милева се състезава в две категории – творчески грим и рисуване на тяло с четка и гъба, където асистент й е нейният учител Светлана Арсова.

„Гримът беше на тема „Цирк“. Исках да направя балерина, кукла на конци. Използвах много брокати, както за грима, така и за тялото. Не съм се подготвяла за състезанието, всичко измислих в последния момент, но просто исках да отида, за да мога да видя новостите, да си купя хубави гримове и четки, да видя как работят хората в целия свят“, разказа Жанета Милева.

В категория бодипейнтинг темата е била Поп арт. „Моделът ни беше семпъл. Получи се абстрактен блясък, почти целия модел беше черен, напръскан с цветни бои и брокати. Докато рисувахме много се забавлявахме и за да видим как работят останалите екипи непрекъснато се разхождахме и наблюдавахме.

Форумът в Австрия е най-големият в света. В него участват стотици художници и гримьори. Двете българки се класират посредата между най-добрите професионалисти и начинаещите творци. Най-високата оценка, която Жанета Милева получава е за компонента техника. Въпреки това хасковската гримьорка отчита, че има още какво да учи. Това е и причината да покани Ейнат Дан в България. Идеята се заражда спонтанно. В една от вечерите на фестивала, Жанета Милева решава да си купи четки за грим от линията на Ейнат Дан. Двете се заговарят и поканата за гостуване в България не закъснява. Жанета Милева се надява световно известната гримьорка да кацне на родна земя до края на годината.

Грим  Грим 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
niki
niki
06.08.2014 16:45 16:45

браво,,,успех Жанета

Back to top button