Хасково

„Рона“ за трети път с голямата награда от феста в Тасос

РонаЗа пореден път танцьорите от хасковския балет „Рона“ се завърнаха с голямата награда от Фестивала на меда на остров Тасос, Гърция.

РонаИзпълнителите впечатлиха публиката с разнообразната си танцова програма, в която бяха включени изпълнения от характерния, модерния, ориенталския, хип-хоп, джаз и латино танц. Наред с другите участници, които се представиха във фолк танци, участниците от „Рона“ грабнаха вниманието с динамиката, оригиналността и разнообразието в репертоара си.

РонаФестивалът се провежда за 39-ти път, на който се представя историята на меда, начинът му на производство, както и на всички продукти от пчелопроизводството – козметика, парфюмерия, сладка, восъчни изделия на изкуството. Всички гости и многолюдната публика имаха възможност да опитат от меда и да се докоснат до празничната атмосфера на острова.

Този уикенд Виктория Ламбрева ще участва като специален гост на първия фестивал по ориенталски танци „Orient el Hob“ в Бургас. На 8-то издание на Международния танцов фестивал „Вълшебен свят“ в Хасково, Виктория спечели ваучер за безплатно обучение на семинарите в рамките на фестивала при майсторите Мохамед Шахин (Египет), Орит Мафтсир (Израел), проф. Хасан Халил (Египет), Анастася Черновская (Русия), Нейла (Беларус). Едиствен представител от България в авторитетното жури в конкурсната програма ще бъде ръководителят на „Рона“ Милена Налбантова – първият лицензиран преподавател и съдия по бели денс в България, посланик на WADF (Световна Артистична Танцова Федерация).

След Бургас, „Рона“ се отправя към Премиер Лятна Танцова Академия в Банско, където в рамките на една седмица ще бъдат изучавани танцови техники, репертоар, театър танц, артистичен грим, ще бъдат организирани концерти за гражданите и гостите на курортния град, както и конна езда, риболов, туристически поход за участниците и много забавления. Организатор на събитието, в което ще се включат деца от България и чужбина, е Милена Налбантова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button