Регион

Георги Манолов на едночасова среща с новия кмет на Одрин

СрещаКметът на Община Свиленград инж. Георги Манолов бе на официално посещение в Одрин по покана на новоизбрания кмет на съседния турски град Реджеп Гюркан. Манолов бе придружен от генералния ни консул в Одрин Руско Георгиев, съобщават от пресслужбата на свиленградското кметство.

СрещаПо време на разговора, който продължи близо час, Манолов и колегата му Гюркан изразиха взаимната си увереност в задълбочаването на приятелските връзки между Свиленград и Одрин. Обсъдени бяха различни общи начинания и предстоящо партньорство по Програмата за трансгранично сътрудничество България-Турция 2014-2020 г. Целта на двамата кметове е да се работи за създаването на по-добри условия за живот на хората от двете страни на границата.

По предложение на кмета Манолов бе уговорена работна среща на екипите по разработване и реализиране на проекти на двете общини, която ще се състои в Свиленград. Също така със съдействието на двамата кметове в близко бъдеще ще бъде организирана среща на представители на бизнеса от Свиленград и Одрин.

Община Свиленград има осъществени трансгранични проекти с турските общини Узункьопрю и Къркларели. С Одрин до сега проектите са на ниво местни неправителствени организации и училищни настоятелства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button