Регион

Пуснаха движението по магистралата към Капитан Андреево

МагистралаГлътка въздух и по-малко задръствания очакват от днес пътуващите през турската граница.

Вече е пуснато движението по участъка от магистрала „Марица“, който я свързва с граничен пункт „Капитан Андреево“. Така на практика се облекчава трафика, а след окончателното приключване на ремонта на пункта се очаква опашките да изчезнат.

В ранния следобед строителите приключваха последните детайли от новите мантинели по магистралата, свързваща пътя с граничния пункт, а към 16 часа връзката със стария път беше окончателно премахната. Участъкът от близо три километра и половина е с възложител министерство на финансите и заедно с ремонта на граничния пункт трябваше да е готов още преди година и половина. Парите са от Световната банка.

Въпреки че официално откриване на участъка засега не се предвижда, пътят вече се използва. Така вместо досегашното шосе с двупосочно движение, вече има по две платна на вход и изход за леки коли и две за товарни автомобили. Облекчението се посреща добре от преминаващите, тъй като трафикът на гастарбайтери в момента е в своя пик. За денонощие през „Капитан Андреево“ минават между 3000 и 6000 леки автомобила.

Магистрала   Магистрала
 Магистрала  Магистрала

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
præmie
præmie
19.01.2015 0:45 0:45

looks nice, very good job nice to see

Back to top button