Хасково

Измамиха две старици с 8000 лева

Илюстрация80-годишна жена от ивайловградското село Свирачи „олекна“ с 5000 лв. след телефонна измама, съобщават от пресслужбата на полицията.

Вчера по обяд, жената получила обаждане по стационарния си телефон от мъжки глас, който й съобщил, че дъщеря й е в болницата със счупен крак, за което се налагала операция, струваща 10 000 лева.

Родителката обявила, че разполага само с половината от сумата. След десетина минути пред входа на къщата й се явил непознат мъж на около 35 г., на който тя предала наличните си пари. Малко по-късно разбрала, че е измамена и сигнализирала в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство.

Същия ден в Хасково е измамена още една старица. С подобно обаждане на домашния телефон, измамникът съобщил на 86-годишна жена, че внучката й е със счупен крак и са необходими за лечението пари. Уплашената баба събрала наличните си 2900 лв. и ги предала пред дома си на улица „Дунав“ на „санитар“. Работата по случая продължава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button