Хасково

Хасковлийка осъди некоректен работодател

АтакаХасковлийката Стоянка Ванчева осъди некоректния си работодател Иво Георгиев от Габрово, койтои дължал заплата за месец и половина.

Бизнесменът, наел персонал за ресторант в Равда, ще плати и адвокатските хонорари. Работниците получили записни заповеди, но парите така и не дошли.

Ванчева се обърнала към съда със съдействието на хасковската  структура на партия „Атака“. Ще настояваме подобни дела да се решават по ускорена процедура, каза Румен Гъбов. Той съобщи, че партията ще работи и за промяна в закона за банките. Според сега действащият закон банките не уведомяват клиентите си,  когато продават задълженията им на колекторски фирми. Така борчът нараства в кратки срокове, какъвто е случаят с жител на Симеоновград. Човекът имал неплатена вноска към банка от 200 лв, след което се оказало, че дължи 1600 лв.

„Атака“ ще иска и корекция в нормативната уредба за такса битови отпадъци, след като доста хора, особено в селата, се оплакали от сегашния закон.

В края на август ще бъде оповестена кандидатската листа за парламентарните избори, информира Гъбов. В региона очакваме  1-2 мандата, допълни той.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button