Регион

27 кила тютюн за наргиле задържаха на границата

ТютюнМитническите служители на „Капитан Андреево“ задържаха близо 27 кг. контрабандна тютюнева смес за наргиле, съобщават от Агенция „Митници“.

Стоката без заплатен акциз била скрита в товарен автомобил с грузинска регистрация, превозващ по документи пластмасови и метални изделия за Швеция. По метода на „анализ на риска“ митническите инспектори отклоняват камиона за ренгенов контрол.

При последвалата щателна митническа проверка, освен декларираната стока, в товарното помещение са открити четири кашона с 220 кутии с различен грамаж, съдържащи общо 26,750 кг. тютюневи смеси за наргиле без акцизен бандерол. Кутиите са били с надписи  „Al Fakher“ и „Tanya“.

На шофьора на камиона, турски гражданин с инициали А.Ю., е съставен акт за митническо нарушение. По случая е заведено досъдебно производство от разследващ митнически инспектор при Митница „Свиленград“. Дължимият акциз за общото количество открита тютюнева смес за наргиле е 4066 лв.

От началото на годината митническите служители на „Капитан Андреево“ са задържали 227 151 кутии цигари и 1 тон тютюн за пушене.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button