Регион

2-метрова тиквичка, гигантски фасул и патладжан показаха в Крум

ИзложбаТиквичка за пържене с дължина 2 метра, отгледана в с. Узунджово, бе една от атракциите в изложбата-конкурс „Даровете на природата“ в димитровградското с. Крум.

Окото хващаха и узунджовски патладжан „Топан“ с тегло 2 кг., както и китайски фасул, който стига дължина 2 метра. Последният се отглежда в с. Крум от Иван Славов, който има в градината си виетнамския плод мъпданк, виетнамски чушки и най-малкият вид патладжан – колкото домати чери.

Изложбата е в рамките на Осмия фолклорен фестивал на плодородието в Крум. В него участват 18 състава и е посветен на 135-годишнината от основаването на селото. Кметицата Златка Тенева приветства гостите и подари за изложбата тиква от своята градина.

Празникът бе открит с водосвет и се организира от община Димитровград, кметството на Крум и местното читалище „Просвета – 1926“. Имаше награди за победителите във фолклорния фестивал, изложбата „Даровете на природата“, както и на тази за детски рисунки.

 Изложба  Изложба
 Изложба  Изложба
 Изложба  Изложба
 Изложба  Изложба
 Изложба  Изложба
 Изложба  Изложба

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.08.2014 17:55 17:55

Това си е цял тиквун. :):):)

Back to top button