Хасково

Ултрамодерен ендоскопски апарат за месец в МБАЛ „Хасково“

АпаратС ултрамодерна видеоендоскопска система е оборудвана от вчера МБАЛ „Хасково“.

Системата е от най-новото поколение „Olympus Evis Exera III“, оборудвана с най-висок клас ендоскопи – модели HQ, които осигуряват най-висококачественото съществуващо до сега изображение, обясни регионалният мениджър на фирмата вносител д-р Георги Табаков. Той уточни, че апаратурата е в хасковската болница за провеждането на клинични изпитания. Ако от МБАЛ я харесат могат да я наемат или закупят. Цената й е между 150 000 и 500 000 лв.

Системата позволява първично диференциране на доброкачествени от предракови и ракови образувания и насочва изследващия да вземе биопсия от точното място, подозрително за патологичен процес. Новост е технология за по-лесно преминаване през дебелото черво, чрез която се осигурява по-бързо, по-лесно и по-безболезнено изследване за пациента. Друга техническа иновация позволява всяко движение на ръката на изследващия да се предава по-точно по цялата дължина на колоноскопа, като по този начин се увеличават контролът, бързината и сигурността на цялото изследване. Първите пациенти вече се възползваха от апаратурата. Тя позволява безкръвни операции, които запазват работоспособността на пациента. Д-р Валентин Вълканов обясни, че системата ще повиши обема на работа на болницата.

Ендоскопският кабинет се намира на третия етаж на административната сграда на МБАЛ „Хасково“.

Апарат   Апарат

  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
бостанджиев
бостанджиев
29.08.2014 23:22 23:22

какви ще са комисионните за близнаков това ми кажи а не ми сваляй звезди

Back to top button