Хасково

Мимът Геро мина през Хасково преди старта на турнето си от Париж

ТурнеМимът Герасим Дишлиев-Геро мина днес през Хасково на път за Париж, от където на 1 септември тръгва на турне с колело.

ТурнеКрайната точка ще е родният му Свиленград, където ще бъде на 4 октомври, а ден по-рано ще изнесе представление в Хасково.

Турнето е в рамките на проекта „Мимолетни следи“ е подкрепен от община Свиленград, Български културен институт в Париж и Искра театри.

Както Haskovo.info писа Герасим ще измине близо 3000 км за 34 дни със среден пробег 90 км дневно, като ще отсяда в 34 селища и ще изнесе 34 представления на спектакъла „Монолог с куфар“. Това е фикционално-автобиографичната история на неговото пътуване, поднесена на езика на пантомимата. По време на това пътешествие през Европа ще бъде заснет документален филм и създадена книга-дневник.

ТурнеГеро е мим, асистент на един от най-големите майстори на това изкуство Марсел Марсо и преподавател в неговата школа. В сценичната си кариера Герасим е играл в над 30 спектакъла пред близо 110 000 зрители на международни сцени, пръснати на четири континента.

Свиленградчанинът пристига във Франция през 1993 г. „Избрах Париж заради пантомимата и големия френски мим Марсел Марсо. Останах във Франция за да работя като мим. Маршрутът ще пресече Европа от Запад на Югоизток – Франция, Германия, Чехия, Словакия, Австрия, Унгария, Румъния и България“, казва българинът. Това е пътят, който Герасим изминава на автостоп, за да пристигне в Париж през 1993 г. и той е гръбнакът на спектакъла „Монолог с куфар“.

Община Свиленград осигури на Геро автомобил, който да го съпровожда в турнето. Неговата идея е да свърже културите на отделните народи. За това свиленградчанинът вече е замислил втори и трети етап на своя проект.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button