Хасково

160 пишат по „Цветарка“ на Смирненски на поправителната матура по български

Матура160 се явиха на днешната поправителна матура по български език и литература в Хасковска област, съобщиха за Haskovo.info от Регионалния инспекторат по образованието.

38, които бяха допуснати до зрелостния изпит, не се явиха.

МатураЗа есето се падна стихотворението „Цветарка“ на Христо Смирненски. Отделно зрелостниците имат и 40 тестови въпроса или интерпретативно съчинение на тема „Дебне каменният град“, отново по Смирненски.

Поправителна матура по БЕЛ в Хасково се провежда само в ГПЧЕ „Асен Златаров“, където от 129 допуснати се явиха 99. Общо училищата в областта, където се провежда зрелостен изпит са 8.

Утре, 29 август, от 8 часа е втората поправителна матура, като в Хасково освен Езиковата домакин ще е и ПГЛП „Райна Княгиня“. По география са допуснати 113 човека, биология – 99, английски – 10, философия – 9, история – 4, математика – двама.

Резултатите се очаква да станат ясни на 12 септември.

Матура  Матура 
 Матура  Матура
 Матура  Матура

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Калитко
Калитко
29.08.2014 15:03 15:03

Абе хора, какво очаквате от „ученици“, които вместо да ходят на училище и поне да слушат какво им се говори ходят по кафетата и без проблем си извиняват отсъствията с бележки от личен лекар. После за престиж ли за чиста съвест ли, почват да ходят на частни уроци вместо на училище. Родителите реват, че трябва да дават пари, пък учениците дигат рамене и мълчат защо са проспали примерно последните 4-ри години. То при тази система на обучение ако останат изобщо грамотни ученици – пак добре. И да сричат в 12 клас – поне да могат да четат горе долу! И за всичко това обвиняват учителите – че учениците на ходели на училище са виновни учителите, а не родителите. Че учениците не знаят материала са виновни учителите, а не мижавите директори, дето треперят за всяка бройка „ромче“1 заради бюджета. После защо нямало образование! Няма да има, докато първо се мисли за финанси, престиж, конк*рси, тупане по гърдите и най вече за това – на кой ученик, кой му е родител – я депутат, я бизнесмен, я друг наш човек и на гаменчето в училище никой да не му продумва. Айде сега вие научете тези т.н. „ученици“ на нещо!

Back to top button