Хасково

Безработицата в Хасковско продължава да пада

ИлюстрацияБезработицата в Хасковска област продължава да пада и през месец юли, отчитат от Агенцията по заетостта.

За миналия месец тя е 12%, което е с 0.2% по-малко от юни. Сред основните причини за това е сезонната заетост.

През юли на работа са постъпили 430 безработни. Чрез посредничеството на бюрата по труда в областта са устроени на работа 283 лица.

През юли са обявени общо 190 работни места на първичния пазар на труда.

В програми за заетост и обучение от началото на годината са включени 795 безработни. Най-голяма заетост осигурява програмата „От социални помощи към осигуряване на заетост“, в която са включени 394 лица, от които 253 в аварийни дейности. В дейността „Личен асистент“ са 66 човека. В програмата „Сигурност“ за пазачи по селата, по която бяха разкрити 130 места, са включени 128 човека, а две места са свободни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гражданка
гражданка
28.08.2014 17:12 17:12

Абе защо пиарката на бюрото по труда не престане да дрънка глупости.Безработицата в Хасковско продължава да пада.Дрън, дрън.Безработицата се увеличава.Престанете.Просто на хората им втръсва да се подписват в бюрото по труда а никой да не им търси работа/не че има и къде да им се намери/.И спират да ходят и да се водят на отчет.Това не е намаляване.това е отчаянито на хората.Кажете ми освен общината и две-три по големи фирми къде може да се работи в Хасково.Не дайси боже да си млад или над 30 си си жив за оплакване.Едните нямат стаж, другите вече са възрастни.Престанете, повръща ми се само като прочета заглавието, а то е едно и също вече всеки месец.Смешници.

Анонимен
Анонимен
28.08.2014 17:51 17:51

единствената новина на която избеснях и зато ва ще я коментирам- пълни глупости ,просто не се записваме в бюрото по труда, защото няма смисъл ,не можели да ми намрят работа защото нямам стаж как да имам стаж като съм току що завършила .Освен това добрите работни места също отдавна бюрото по труда ги дава първо на познати и след това ги обявява

РАБОТЕЩ
РАБОТЕЩ
29.08.2014 9:36 9:36

БЮРАТА ПО ТРУДА НЕ СЪЗДАВАТ ИКОНОМИКА .ТЕ СА ПОСРЕДНИЦИ МЕЖДУ МЕСТНИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ И БЕЗРАБОТНИТЕ.СЪСТОЯНИЕТО ,ЗАПЛАЩАНЕТО И КАЧЕСТВОТО НА ОБЯВЕНИТЕ РАБОТНИ МЕСТА Е ОТРАЖЕНИЕ НА МЕСТНАТА ИКОНОМИКА.НЕ БЪРКАЙТЕ ЖЕЛАНИЯТА СИ С РЕАЛНОСТТА.СИТУАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ Е ТАКАВА.ВСЕКИ БЕЗРАБОТЕН Е ПРАВ ДА ТЪРСИ РАБОТНО МЕСТО КОЕТО ЩЕ ГО УДОВЛЕТВОРИ А НЕ ДА СКАЧА НА ПЪРВОТО ПОЯВИЛО СЕ.ЗА МЛАДИТЕ ХОРА Е ПО-ЛЕСНО ПОНЕ СА ФИЗИЧЕСКИ ЗДРАВИ.ЗАДАВАЛИ ЛИ СТЕ СИ ВЪПРОСА КАКВА РАБОТА МОЖЕ ДА СИ НАМЕРИ ЧОВЕК НА КОГОТО МУ ОСТАВАТ ГОДИНА ДВЕ ДО ПЕНСИЯ?

Не лъжете.
Не лъжете.
29.08.2014 11:04 11:04

Тази „агенция май не се е събудила от зимния си сън дълбок, а вече лятото ще отминава. Не живеят в реалността и желаното им се привижда като действително. Никого не могат да заблудят с измислените резултати. Ама нали и те хляб искат да ядат. Сигурно и те се опитват да защитават работните си места, че и там съкращения няма начин да не са нужни. Късменлии. На чужд гръб и сто тояги са малко. Не лъжете.

Back to top button