Хасково

Фестивален септември за хасковския театър

ТеатърХасковският театър „Иван Димов“ стартира новия сезон с участието на Международен театрален фестивал в Струмица, Македония на 10 септември.

ТеатърЗаглавието е „Дневникът на един луд“ от Н. В. Гогол – моноспектакъл на Николай Урумов, чиято премиера беше през февруари. Режисурата е на Лилия Абаджиева, а сценографското решение е на Васил Абаджиев.

На 14 септември същото заглавие е селекционирано за участие в 18-то издание на Есенния международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ в Пловдив. Театърът ще се впише с още едно заглавие на Пловдивския фестивал на 13 септември – „Разбиване“ от Нийл Лабют. Постановката е на Стайко Мурджев, с участието на Луиза Григорова/Йоанна Темелкова, Анастасия Лютова, Христо Петков, Дамян Тенев и Стелиян Николов.

Вече е готова и септемврийската програма на театъра. Сезонът стартира с „Разбиване“ на 12 септември от 19 часа. „Безумна нощ“ по Рей Куни ще се играе в същия час на 16 септември. За 30 септември от 19 часа е предвидена постановката „Вдовиците“ от Славомир Мрожек.

Очаква се обявяването на промоционален пакет.

 Театър  Театър

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button