Регион

Хванаха хероин за 5.7 млн. лв. на „Капитан Андреево“

ХероинГолямо количество хероин е задържан на ГКПП „Капитан Андреево“ на 24 август август, съобщават днес от Агенция „Митници“.

Лек автомобил „Мерцедес“ с белгийски регистрационен номер и водач турски гражданин, живеещ в Белгия, е селектиран за проверка за акцизни стоки от служители на РДГП „Елхово“.

ХероинПри щателната митническа проверка, извършена от служители на митница „Свиленград“, обаче в задната седалка на автомобила и в специално пригоден тайник под пода на автомобила са открити 65 пакета с форма на правоъгълен паралелепипед, увити в кафяво тиксо. Пакетите съдържат бежово прахообразно вещество с бруто тегло 33,501 кг., което при извършения полеви наркотест  реагира положително на хероин.

Случаят е поет от служители на ДАНС. Образувано е досъдебно производство за разкриване и неутрализиране на транснационален канал за трафик на хероин. При последвалите действия е установено, че задържаният хероин е трябвало да бъде транспортиран до Холандия. Установен е организаторът на канала – турски гражданин, постоянно пребиваващ в Белгия.

В резултат от проведените от служители на ДАНС мероприятия организаторът е задържан на 28 август на територията на Хасково, като при допълнително извършените действия по разследването са открити още 12,860 кг. бруто тегло хероин.

Задържаният хероин е на стойност над 5,7 млн. лв. по цени на съдопроизводството.

На двамата задържани са повдигнати обвинения по чл. 242 ал. 4 вр. ал. 2 от НК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button