Регион

Закопчаха двама телефонни измамници

ИлюстрацияДвама мъже от Витово са задържани при опит за измама, съобщават от полицията.

В 20 часа на 29-ти миналия месец в ивайловградската полиция е получено съобщение от 72-годишна жена от село Свирачи, че по телефона мним лекар й поискал пари за операция на неин близък, който уж си бил счупил крайник. Той съобщил на жената, че до половин час ще прати в дома й санитаря да вземе наличните й банкноти. Веднага е сформирана оперативна група, изпратена в жилището на старицата. Към 20,30 часа пред къщата на жената е задържан 30-годишен мъж, а пред дома й в паркиран лек автомобил Опел Астра е чакал другия 26-годишен негов съучастник. И двамата са познати на органите на реда, като по-малкият е с 3 криминални регистрации и 5 съдебни дела за извършване на измами. Задържани са до 24 часа в ивайловградското полицейско управление по образуваното досъдебно производство.

Непълнолетни софиянец, хасковлия и кърджалиец са доведени в хасковското управление за кражба и увреждане на имущество. Невръстните извършители на възраст 8, 9 и 12 г. са проникнали в дом в село Николово през незаключен прозорец. Момчетата откраднали плейстейшън и поломили 2 акустични китари, 2 стола, компактдискове и надраскали стените на жилището. След подадения сигнал от 65-годишния собственик, малолетните са установени и доведени в РУП-Хасково и в присъствието на родителите им са им снети обяснения. Инкриминираната вещ е иззета.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
hhfhjhg
hhfhjhg
01.09.2014 15:41 15:41

do kade stignahme i decata da kradat, kade sa roditelite

славея христова
славея христова
01.09.2014 17:05 17:05

кво стана с оня хърлю ИВАН СЛАВОВ и компанията му укривателки от Механото директорката ДОРИНА КАРАДИМОВА И смотаната тлъста мъстия ИСТОРИЧКАТА ОТ МЕХАНОТО ДИЯНА АНДРЕЕВА

Back to top button