Хасково

Бракониери спипани от любители риболовци на „Ивайловград“

ИлюстрацияЛюбители риболовци хванаха двама бракониери на яз. „Ивайловград“ в нощта срещу неделя, съобщиха от ИАРА-Хасково.

В района на Ставри Димитрово риболовците забелязали, че от пристана на вилата на Румен Анастасов излиза лодка с две лица, започващи да поставят мрежи. Тогава риболовците сигнализирали на Анастасов, който с един сътрудник от ИАРА отишли до лодката. Те установили, че бракониерите са познати на собственика на вилата. Без знанието на Анастасов нарушителите взели лодката му и така злоупотребили с неговото доверие.

Бракониерите са изведени на брега, а от тях са отнети хрилна мрежа с дължина 50 метра и 6 шарана. Двамата били изгонени от Анастасов от района на вилата и язовира.

От ИАРА съобщиха, че нарушителите са Валентин Вълчев от Свиленград и Динко Динчев от Пловдив. На двамата предстои да бъдат съставени актове за извършване на стопански риболов на стойност от 1500 до 3000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button