Хасково

„Тангра“ и в дипломната работа на шефката на танцовата федерация

БалетПредседателят на Българска спортна танцова федерация Юлия Попова включи в дипломната си работа и танцьори от хасковския балет „Тангра“.

Попова се дипломира в специалност „Хореография за съвременен танц“ в Нов български университет. В дипломния й проект, който проследява развитието на джаз танца от 17 век до днес участват и танцьорите от столичния клуб „Суперформа“, на които Попова е ръководител и хореограф. Софиянци са за седмица в Хасково и участваха с „Тангра“ в концерта за празника на областния град.

В спектакъла „Пътят на джаза“ участват около 100 танцьори от 3 до 30 г. и ще бъде представен през ноември в София.

Haskovo.info припомня, че в края на август хасковлийката Беатрис Каспарян направи дипломната си работа с 11 танцьори от балет „Тангра“. Бети е бивша възпитаничка на хореографа Дорина Инджова и следва хореография за съвременен танцов театър във Варна. Тя завършва догодина, но вече е готова с дипломната си работа.

Балет   Балет
 Балет  Балет

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button