Регион

Двама мъже и 17-годишен младеж са задържани за трафик на хора

Полиция, архивПри съвместна операция на икономическите полицаи от ОДМВР-Хасково, служители на РУ-Свиленград и колегите им от ГПУ е установен незаконен трафик на нелегално преведени през държавната граница 8 сирийски граждани.

В хода на операция, четирима от сирийците са открити в необитаем дом в свиленградското село Маточина. Останалите били натоварени в лек автомобил „Воксхол Вектра“, шофиран от 59-годишен хасковлия. Полицаите ги задържат в района на село Сладун при опит да бъдат въведени във вътрешността на страната.

При разследването станало ясно, че групата сирийци е преведена нелегално от Турция в България преди 3 дни от 17-годишния жител на старозагорското село Горно Съхране, живеещ в село Маточина. В ареста е и още един техен помагач – 29-годишен мъж от село Маточина. Тримата са задържани в РУП-Свиленград за извършено престъпление по чл. 294, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

Сирийските граждани по заявени от тях данни са на възраст между 17 и 41 г., задържани са в РУП-Свиленград до 24 часа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button