Хасково

24 000 тръгнаха на училище в Хасковско, 2300 – за първи път

УчилищеНад 24 000 деца тръгнаха на училище днес в Хасковска област, съобщиха за Haskovo.info от Регионалния инспекторат по образованието.

От тях близо 2300 са първокласниците.

Учителите в областта са над 3000. Училищата пък са 83, а детските градини – 39.

Три училища в областта започнаха годината с ремонти. Това са: хасковските ПМГ „Боян Петканчин“ и ОУ „Никола Вапцаров“ и училището в с. Белополци.

Както Haskovo.info писа близо 30 ученици от димитровградските села Злато поле, Райново и Долно Белево ще пътуват до средищното СОУ „Васил Левски“ в Димитровград през Симеоновград. Причината е, че прекият път за града бе отнесен при последните наводнения.

ФСГ „Атанас Буров“ започна годината с 645 ученици

УчилищеС 645 ученици започна годината в хасковската Финансово-стопанска гимназия „Атанас Буров“.

От тях новите ученици, които за първа година ще бъдат в Икономиката, са 132.

Децата и родителите бяха поздравени от директора на гимназията Цанко Цанков. За тях бе организирана и забавна програма. В нея със свое изпълнение се представиха и близначките Памела и Габриела Драгиеви.

Както Haskovo.info писа до стълбището на ФСГ е монтиран павилион на „Lafka“, в който ще се продават и цигари и алкохол. От гимназията подчертаха, че са твърдо решени да се преборят за преместването на павилиона по-далеч от сградата на училището.

 Училище Училище 
 Училище  Училище

 180 „зайци“ влязоха в ГПЧЕ „Асен Златаров“

Училище180 осмокласници за пръв път прекрачиха днес прага на хасковската ГПЧЕ „Асен Златаров“.

Те са в паралелки със засилено изучаване на английски, немски, френски, испански и руски език. 8 В клас пък е с най-висок успех от приемните изпити.

Общо учениците в гимназията са 899. Децата бяха поздравени от директора Пенка Делиева и официалните гости.

Със свое изпълнение се представиха и гимназистите в хор „Лира“ с диригент Вела Казакова.

 Училище Училище 
 Училище  Училище

От СОУ „Васил Левски“ започнаха с водосвет

УчилищеУчебната година в хасковското СОУ „Васил Левски“ бе открита с водосвет.

Сред официалните лица бяха главният секретар на образователното министерство Красимир Вълчев и началникът на РИО Иван Панайотов. Приветствие отправиха директорът на училището Милена Михайлова, Вълчев и Панайотов.

В училището ще учат 600 деца, от които 61 първокласници. За всички тях бе изнесена и музикална програма.

Училище   Училище
 Училище  Училище

26 бъдещи брокери влязоха в ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“

Училище26 осмокласници започнаха училище в новата специалност на хасковската ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“ за брокери.

Учениците в професионалната гимназия по дървообработване и строителство са общо 610, от които 8-класниците са 103, а тези в 9 клас – 26.

Децата бяха поздравени от директора на гимназията Александър Батимов. За пръв път всички „зайци“ получиха свитъци с послания, които ще бъдат отворени при завършването им.

По традиция на влизане в училище 8-класниците бяха подложени на обстрел с моркови.

 Училище  Училище
 Училище  Училище

712 от ПМГ „Боян Петканчин“ започнаха на две смени

Училище712 ученици от хасковската ПМГ „Боян Петканчин“ започват учебната година на две смени.

Основният ремонт на сградата на гимназията завърши, но предстои оборудването на няколко модерни кабинета по природни науки. Това налага част от децата да идват на училище след обяд.

Отделно Математическата спечели проект от образователното министерство за модернизация на училищната база. Той е в три модула и е на стойност около 46 000 лв. С парите ще бъде подменена настилката на физкултурния салон, ще се купят нови уреди, ще бъдат подменени столовете и масите в стаите на втория етаж.

Учениците бяха поздравени от директора Тодорка Милева, гост бе и началникът на РИО Иван Панайотов. В програмата се включиха и танцьори от ансамбъл „Хасково“.

И тук дъжд от моркови съпроводи „зайците“ на влизане в училище, като някои се предпазваха с чадъри.

 Училище  Училище
 Училище  Училище
 Училище  Училище

140 първолаци чуха първия звънец в ОУ „Св. Иван Рилски“

Училище140 първокласници пристъпиха училищния праг на хасковското ОУ „Св. Иван Рилски“.

Тук учиниците са общо 892 и бяха поздравени от директора Тонка Ченгелова и атрактивна програма.

За първа година учениците в „Рилски“ ще ползват интерактивни форми на обучение, свързани с Jumpido и Енвижън. Децата ще работят в час с таблети и с помощта на забавни игри ще напредват с училищния материал. Това е и първото училище в Хасково което въвежда в широка употреба модерния софтуер.

Училище  Училище 
 Училище  Училище

ПГТ „Александър Паскалев“ откри годината, стяга се за юбилей

УчилищеСъс 159 новоприети ученици в 6 паралелки редовно обучение – осми и девети клас, започва новата учебна година в ПГ по туризъм „Александър Паскалев“.

В училището ще има и девети задочен клас. На добър час на всички, а на учителите много търпение и любов към учениците, пожела директорът Пенка Георгиева.

Тържеството в двора на училището продължи с танц и песен в изпълнение на талантливи възпитаници на гимназията. На 7-ми ноември в „Александър Паскалев“ ще отбележат и своя 50-годишен юбилей.

 Училище  Училище
 Училище  Училище

В ПМГ „Иван Вазов“ отличиха талантливите си ученици

УчилищеВ димитровградската ПМГ „Иван Вазов“ откриха учебната година с поздравления и подаръци за талантливите ученици на гимназията.

Директорът Илияна Славова поздрави учениците, учителите, служителите и гостите и пожела здрава, ползотворна и успешна нова учебна година.

Славова поздрави медалистите от Азиатската математическа олимпиада Милен Георгиев и Иван Димитров и връчи отличията на Даниел Иванов от шести клас – сребърен медал и Марио Илиев от десети клас – бронзов медал, които участваха в задочния кръг на олимпиадата, проведен онлайн в България по същото време както и състезанието в Чънду, Китай.

Директорът връчи награди и грамоти от къща музей „Иван Вазов“ – Сопот и община Сопот на наградените в конкурса за рисунка и участниците в Националната викторина, посветени на 120-годишнината от излизането на първото самостоятелно издание на романа „Под игото“.

Емоционални бяха изпълненията на песни от гимназисти на ПМГ. В края на тържеството Славова би първия училищен звънец за новата учебна година и покани новите ученици от пети и осми клас, които бяха посрещнати в шпалир и символична шестица за здраве и успехи.

Училище  Училище 
 Училище  Училище

И писател на откриването на годината в ЕГ „Иван Богоров“

УчилищеМладият писател Аднан Адил гостува днес на откриването на учебната година в димитровградската Езикова гимназия „Иван Богоров“.

Той е бивш възпитаник на гимназията, а преди дни представи първия си роман „Справедливост срещу правосъдие“ в Хасково.

Децата бяха поздравени от директора Красимир Кръстев и официални гости.

310 ученици започват годината в Езиковата, а „зайците“ са 52 в паралелките – английски, немски с информатика и английски, немски с география.

Училище  Училище 
 Училище  Училище

Успешен старт на учебната година и в Любимец

УчилищеТържествено и с празнични програми започна новата учебна година във всички учебни заведения в община Любимец.

След кратка празнична програма, учениците и техните преподаватели прекрачиха прага на училището, за да започнат новата учебна година. Най-нетърпеливи бяха първокласниците, които по стар български обичай бяха посрещнати и захранени с хляб и мед. После всички ученици се отправиха към приветливите и украсени класни стаи, където ги очакваха новите учебници и техните учители.

СОУ „Желязко Терпешев“ се включи в инициативата за провеждане на национален флашмоб „Твоят начин да участваш“, чиято основна цел е да се покаже желанието на ученическата общност в страната да бъде сериозен, съзидателен фактор при формирането на важните за училищното образование действия.

 Училище  Училище
 Училище  Училище

 

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
111111
111111
15.09.2014 22:55 22:55

OOOO IVAN IDIOTOV smenil nesto obichanoto uciliste

ivan i.
ivan i.
16.09.2014 3:29 3:29

suvsem skoro shte mu se naloji da si smeni i rabotnoto miasto na toia smotaniak

ауау
ауау
16.09.2014 16:18 16:18

Защо, бе ,Идиотов не отиде във ФСГ, откъдето ти почна кариерата като домакин?

Анонимен
Анонимен
18.10.2014 17:20 17:20

Цар Иван Асен II най-добрата гимназия в Хасково ! Тези Езикова кво са бе само с един чужд език излизат ахахха :D :D

Back to top button