Хасково

С детски рисунки НАП показва как да се грижим за природата

НАПС конкурс за рисунка на тема „Аз се грижа за природата“ НАП провокира деца и внуци на свои служители да покажат с пастели, моливи и акварел как според тях трябва да опазваме околната среда.

НАП64 деца от цялата страна на възраст от 5 до 12 г. представиха общо 101 свои творби. Трима от малките художници са внуци на служители на офиса на НАП в Хасково и участваха в общата надпревара с 8 свои произведения. Сестричките Николета и Виктория Бамбалови – съответно на 7 и 9 г., са ученички в първи и трети клас в Любимец. Каката Вики, освен че рисува майсторски, е и изявена певица, неведнъж представяла града във фестивали и конкурси. Виктория Балканска е на 9 г. и половина и учи в Хасково. Рисува толкова отдавна, че вече сама знае как да подбира професионални материали за рисуване.

Трите момичета бяха наградени за участието си в конкурса с грамоти, подписани от Изпълнителния директор на НАП Бойко Атанасов и изделия за рисуване, връчени им от директора на офиса Петър Кръстев. Творбите им освен това са включени в пътуваща изложба с детски платна, която днес бе подредена в териториалната дирекция на Агенцията в Пловдив, а следващия месец ще бъде в офиса в Хасково, където 2 седмици ще краси салона за обслужване на клиенти.

НАП е доказала се „зелена“ институция с отговорно отношение към околната среда. Провежда ежегодно кампании, насърчаващи служителите на администрацията и техните семейства към разумно използване на природните и енергийни ресурси. Част от „зелените“ инициативи са разделното събиране на употребявана хартия, намаляването на разходите за топлинна и електроенергия, монтирането на стойки за велосипеди в някои офиси в страната и други.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button