Регион

Наградиха спасителите от бедствието в село Странско

СпасителиГрамоти за проявена храброст и гражданска съвест при спасяването на бедстващи хора в димитровградското с.Странско, получиха днес 8 мъже, участвали в спасителната операция на 6 септември.

СпасителиСпасителите бяха отличени от кмета на общината Иво Димов. За изключителната си реакция бе поздравен кметът на с. Странско Фильо Стоев. Наградени бяха доброволците Антон Караджов на 32 г., Красимир Ганев, 41 г. и Койчо Михайлов, 30 г.

СпасителиЗа проявен висок професионализъм, всеотдайност и решителност бяха отличени и главен пожарникар Янчо Петков от РСПБЗН-Димитровград, главен спасител Георги Георгиев от група „Спасителна дейност“ към РДПБЗН-Хасково, спасител Недялко Янев от група „Спасителна дейност“ към РДПБЗН-Хасково. Чрез инспектор Иван Пачов, началник на димитровградската пожарна и ръководител на операцията, поздравление получават всички служители, взели участие в спасителната операция в село Странско.

Димов изказа специални благодарности и към всички, които откликнаха на призива за помощ, на включилите се доброволци и фирмите, които дариха средства за възстановяването на селото.

Стоев припомни, че в Странско бяха наводнени 21 къщи от скъсването на дигата на местния язовир. В тях е имало и 40 тона зърно което е похабено. Унищожени са и 40 дка слънчоглед, 15 дка броколи и 17 дка с домати.

Димов заяви, че щетите от бедствието в общината са за милиони левове. 10 000 дка обработваема земя са залети, наводнените къщи са 200, има отнесен път и скъсани диги. Кметът призова пострадалите да подадат молби при социалните за изплащането на еднократната помощ от 325 лв.

Спасители   Спасители

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button