Водачът на АБВ Емил Кало представи „Другите и Йосиф“ в Димитровград

КнигаВодачът на листата на АБВ за 29-ти МИР-Хасково д-р Емил Кало представи тази вечер книгата си „Другите и Йосиф“ в Клуба на културните дейци в Димитровград.

Книгата е 230 страници и проследява 50-годишен период от живота на две момчета – еврейче в България и християнче в Израел. По думите на автора книгата завършва с щастлив плач.

За „Другите и Йосиф“ рецензия направи журналистът и писател Румен Георгиев. Той сподели, че това е тъжна приказка с добър край, базирана на действителни факти. На литературната среща бе поставен и въпросът за спасението на българските евреи. Един от изводите пък бе, че от болката ставаме повече човеци.

КнигаСлед края на срещата читателите взеха автографи от автора, който бе донесъл и други две свои произведения: „Откраднати разкази и намерени сюжети“ и „Българската общественост за расизма и антисемитизма“ – анкета между видни представители на българската общественост, наука, литература, изкуство.

Емил Кало е доктор по философия, писател, човек с международни контакти.

„От месец обикалям из Хасковския регион, днес се запознах с промишлеността в Димитровград. Натъжен съм от разрухата – едно предприятие, което преди е имало 800 работници, сега разполага със 110. За нас в АБВ приоритет е справянето с демографската криза, но всичко трябва да стъпи на здрава икономика. Основният въпрос на региона е икономиката. АБВ е за развитието на дребния и среден бизнес, селското стопанство, зеленчукопроизводството, животновъдството и преработвателната промишленост“, заяви пред медиите Кало.

АБВ е № 14 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Книга  Книга 
 Книга  Книга

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button