Регион

Спипаха 244 200 контрабандни цигари и ментета

Полиция, архивОбщо 244 200 къса цигари без бандерол иззеха служители на ОДМВР-Хасково, съобщават от полицията.

Част от тях – 199 400 къса конфискуваха хасковските полицаи съвместно със служители на Териториална дирекция „Национална сигурност“-Хасково. Тази сутрин около 1 часа на изхода на село Стойково те са проверили движещ се по главен път Е-80 лек автомобил „Мерцедес Вито“ с водач 26-годишен софиянец със спътник негов съгражданин на 27 г. В хода на проверката, в товарния отсек на колата, проверяващите намират 50 комплекта олекотени завивки, в които били укрити безакцизните цигари. Папиросите са иззети с протокол за доброволно предаване, а софиянците са задържани до 24 часа в хасковското полицейско управление. Образувано е досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от НК. Уведомена е РП-Хасково.

Останалите 44 800 къса са открити при проверка на лек автомобил „Нисан“ спрян на улица „Районна“ в Харманли. В колата шофирана от 35-годишен хасковлия са открити цигарите от различни марки без акцизен бандерол. Водачът е задържан по образуваното в РУП-Харманли досъдебно производство.

Паста за наргиле и лого на известни търговски марки иззеха икономическите полицаи. Вчера след получен сигнал, полицейските служители са спрели за проверка на влизане в страната товарен автомобил „Ивеко“ с влекач и ремарке с турска регистрация, управляван от 53-годишен турски гражданин и 33-годишен пътник от Македония. От извършената щателна митническа проверка са намерени и иззети общо 42 кг. ароматизирана паста за наргиле, укрита в метален сандък и 5818 текстилни изделия, означени с лого на запазени търговски марки. Уведомена е РП-Свиленград, а служителите на ТМУ са съставили акт. Лицата са задържани до 24 часа в РУП-Свиленград по образуваното досъдебно производство.

72 комплекта с марката „Аdidas“ са иззели от димитровградските полицаи, изложени за продажба на маса на Неделен пазар в града. 57-годишната продавачка заявила, че няма регистрирана фирма и работи като физическо лице. Проверяващите са установили, че липсва и касов апарат. Жената не е представила и документи, даващи й право да използва горепосочената марка в търговската си дейност. По случая е образувано досъдебно производство, артикулите са иззети с протокол.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ел
Ел
19.09.2014 19:18 19:18

Браво !

Back to top button