Спорт

17 хасковски колоездачи стартират в 209-километров веломаратон

Колоездачи, архив17 състезатели от клуба по колоездене „Хасково“ ще стартират утре в 7 часа във веломаратона в Сливен, съобщи за Haskovo.info зампредседателят на клуба Недялко Атанасов.

В маратона ще участват около 100 колоездачи от цялата страна, като хасковската група е най-голяма. Стартът няма състезателен характер, но има изискване колоездачите да финишират за 13 часа и половина. По думите на Атанасов нашите състезатели са способни да вземат дистанцията в рамките на 10 часа.

Следващата седмица хасковските колоездачи ще карат по 400-километровото трасе на веломаратон от България през Гърция и обратно, който ще бъде официално открит догодина.

Haskovo.info припомня, че клубът по колоездене „Хасково“ бе основан това лято и така областният град отново развива професионално този спорт след близо 40-годишно прекъсване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button