Реформаторите: Трябва да се гласува, за да се провалят плановете на старите муцуни

Реформаторски блокТрябва да се гласува, за да не се сбъднат политическите подредби на старите муцуни. Това е основният извод на млади хасковлии след среща с кандидати за народни представители на Реформаторски блок. Младежите разговаряха с първия и третия в листата – Станислав Иванов и Диян Бояджиев. Въпреки че срещата беше предвидена за половин час, тя продължи три пъти повече заради интересните теми, които бяха обсъдени.

Идеята на нашия разговор е да разберете, че нещата в държавата зависят от всички, обясни в началото Станислав Иванов и се обяви за директна комуникация между избиратели и избирани.

Реформаторски блокАко получа доверие и стана народен представител, аз ще имам кабинет в Хасково, където всеки ще бъде добре дошъл, защото трябва да има публичност и всеки да може да търси сметка от избраниците си, каза Иванов. Той допълни, че не бива в парламента да има само „чичковци, които цял живот работят професия „политик“, защото статуквото трябва да се промени“.

Вероятно проблемите в държавата изглеждат далечни от позицията на младите хора, но на практика животът на всеки зависи от политиците. Не нужна всеки да се сблъсква директно с проблемите, за да знае, че трябва да се търси решение, обясни Диян Бояджиев.

Реформаторски блокВисоката избирателна активност е това, което може да доведе до правилни решения за бъдещето на България, защото така ще бъде пресечена порочната практика да се купуват гласове, обясниха от Реформаторския блок. Те дадоха и конкретен пример в тази посока – ако броят на представители на малцинствата, които обикновено биват обвинявани, че продават гласовете си, е около 5 000, а за едно депутатско място са нужни над 20 000 гласа, то тогава купените няма да имат толкова голямо значение.

Станислав Иванов и Диян Бояджиев се обявиха за задължително гласуване, за да се пресекат порочните практики на предварително разпределение на властта и получиха подкрепа от младежите, за много от които тези избори ще бъдат първите в живота. Те получиха като подарък от Реформаторския блок конституцията на Република България.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button