Хасково

Откриха изложба за годишнини на „Южняче“ и „Южняци“

ИзложбаФото-документална изложба, посветена на 35 г. от основаването на детски танцов ансамбъл „Южняче“ и 15 г. ансамбъл „Южняци“ бе открита във фоайето на хасковския Младежки център от ръководителя на ансамблите Васко Димов.

ИзложбаЕкспозицията изобилства от стотици фотографии, дипломи, грамоти и награди от национални и международни фестивали и конкурси. На откриването присъстваха бивши и настоящи танцьори.

Димов припомни, че първоначално е имало 16 варианта за име на ансамбъла преди да бъде избран „Южняче“. Базовото училище за работа с деца пък било „Климент Охридски“.

Васко Димов чества и 40-годишна творческа дейност, която ще бъде отбелязана с концерт в зала „Дружба“ на 1 октомври от 18.30 часа.

Днес в Младежкия се проведе и „Открит следобед“, в който различните школи представиха дейността си на щандове пред центъра.

Изложба   Изложба
 Изложба  Изложба
 Изложба  Изложба

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
EDNA TANCIORKA
EDNA TANCIORKA
29.09.2014 17:33 17:33

Поздравления за дългогодишната творческа дейност на Bаско Димов, поздравления послучай празника и на всички южнячета, които са минали през неговата школа. Годините в Южняче, емоциите, танците, турнетата, лагерите и приятелствата остават завинаги в сърцата и спомените са незабравими. Благодаря ти, Васко Димов!

Back to top button