Хасково

Д. Добрев: В пъти са нараснали приходите от концесионни възнаграждения по времето на ГЕРБ

ГЕРБКонцесионните възнаграждения са се повишили от 40 милиона през 2010 година до над 180 милиона през 2012 година благодарение на дадените над 100 права за търсене и проучване на подземни богатства от кабинета на ГЕРБ, това каза Делян Добрев водач на листата кандидати за депутати от ГЕРБ Хасково по време на посещението в рудник на ГОРУБСО край хасковски Минерални бани.

Добрев припомни, че преди месеци в Мадан за първи път бе открит рудник, който е бил закрит. Благодарение на отдадените нови над 100 права за търсене и проучване и концесии са разкрити хиляди нови високо платени работни места в сектора, подчерта Добрев.

ГЕРБЕдин от примерите за работата на правителството на ГЕРБ е даването на разрешение за разширение на обогатителната фабрика в Кърджали още в началото на мандата на правителството, докато предходната тройна коалиция бавеше документите три години, каза Живка Ковачева – изпълнителен директор на ГОРУБСО.

Тя разказа, че четвърти месец фирмата чака търговско откритие за находище „Седефче“, където ще бъдат наети на работа 60 души. „Не съм оптимист, ако нещата в сектора продължават както при предишното правителство. Не бива да проиграем шанса си, трябва да гласуваме за бъдещето на децата си.“, подчерта Ковачева.

На срещата с миньорите присъстваха още кандидатите за народни представители Евгения Ангелова, Станислав Дечев и Сена Радева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button