Хасково

Тръгна обществената трапезария за 99 бедни в Хасково

Трапезария

Шевкет Мустафа

Обществена трапезария за 99 социално слаби започна от днес в стола на хасковското СОУ „Паисий Хилендарски“.

От услугата могат да се възползват: лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от ППЗСП, такива с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии, скитащи бездомни деца и лица.

Менюто за днес бе пилешка супа, кюфтета яхния и питка, като храната може да се вземе за вкъщи.

Едни от първите, които обядваха днес бе хасковлията Шевкет Мустафа, който е с 37-годишен стаж в Цигарената и не му достига една година за пенсия. Мъжът е вдовец и единствения му доход е наследническата пенсия от съпругата му – 115 лв.

„Какво по-напред да платя с тези пари. Имам две дъщери и син, но всички се задомиха и не мога да живея при тях. Сега си търся работа. Доволен съм от трапезарията и храната ми харесва“, сподели за Haskovo.info Мустафа.

Сред обядващите в стола имаше безработни и пенсионери с малки и орязани пенсии.

Социалната услуга е по проект на Николай Траилов, който се реализира от 2009 г. Стойността е за 14 345 лв. и включва топъл обяд, като ще продължи до края на годината.

Трапезария   Трапезария
 Трапезария  Трапезария
 Трапезария  Трапезария

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button