Д. Добрев: Ако не се гласува за стабилно правителство здравната система съвсем ще рухне

ГЕРБ„Ако не се даде глас за едно стабилно правителство, здравната система съвсем ще рухне“- това заяви водачът на листата на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев по време на среща с работещите в МБАЛ Хасково. Той припомни, че по времето на управлението на ГЕРБ за пръв път парите в бюджета за здравеопазване са увеличени на 3 млрд.лв.

„В нашата управленска програма е обърнато специално внимание на здравната реформа. Гласът ви на 5-ти октомври ще определи дали нещата в тази сфера ще се подобрят“, подчерта Делян Добрев и добави: „Когато предупреждавахме, че дефицитът на НЗОК е 350 млн. лв., ни обвиниха в политиканстване. Актуализираха бюджета с 220 млн., но сега, месец по-късно, истината лъсна – отново липсват над 100 млн. лв“.

ГЕРБКандидатът за депутат от ГЕРБ Д-р Ангел Кунчев посочи, че в момента у нас болниците са търговски дружества, които са задължени да генерират печалба. „Никъде по света не е така. Министерството не трябва да се занимава с болниците, а да изработи правилата, по които те да се развиват. Не трябва да се поддържа излишна леглова база във всеки град, а да се пренасочат ресурсите към развитие и модернизиране на спешната помощ. Приоритет за ГЕРБ е профилактиката“, каза доктор Кунчев. Той добави че програмата на ГЕРБ в областта на здравеопазването е най-тежката и трудна.

“Необходими са тежки и болезнени реформи, които не могат да бъдат извършени от правителство, което няма стабилност и воля. При коалиция от няколко партии трябва да угодиш на единия, на другия, и реформата не се случва. А е необходима здрава политическа воля. Аз съм от Симеоновград и твърдя, че този град няма нужда от болница. Какъв смисъл има от една сграда, в която някакви хора си клатят краката по цял ден, като не могат да ти окажат необходимата медицинска помощ? Като не могат да прелят кръв, примерно? Много по-разумно е да има едни модерни и надеждни линейки, които да откарат пациента на 15 или 20 километра, където да го лекуват специалисти.

ГЕРБНо знаете при закриване на една болница какво става – лекари излизат на протест, населението се вдига. Но пък без да се реформира здравеопазването, ще тъпчем на едно място и вечно ще се оплакваме – пациентите от лекарите, лекарите – от ниското заплащане. Вече ми е втръснало да слушам едно и също”, допълни д-р Кунчев. По думите му през последната година се е нагледал на безобразия в системата на здравеопазването, от безобразните назначения до чуденето сега от къде да се осигурят ваксини за бебетата.

От своя страна директорът на болницата доктор Славчо Близнаков каза, че се надява нещата да станат както при управлението на ГЕРБ – тогава имаше предвидимост, имахме хоризонт и като ръководство на болницата можехме да планираме дейността си.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button