Деница Сачева закри кампанията си с ценен подарък за хасковската галерия

Деница СачеваКартина на известната българска художничка Лиляна Дичева е най-новата придобивка на хасковската галерия „Атанас Шаренков“. Тя беше дарена от кандидата за народен представител от коалиция „Десните“ Деница Сачева.

Картината е част от личната колекция на Сачева. Тя е рисувана между 1975 и 1981 година и се казва „Учителката“. Художничката, която е съпруга на големия писател Стефан Дичев, я е посветила на сестра си.

„Реших да завърша предизборната си кампания с нещо символично, което да оставя на Хасково. Радвам се, че галерията прие дарението“, сподели Деница Сачева.

Деница СачеваДиректорът на културната институция Татяна Форева благодари за картината и каза, че тя е изключително ценна и веднага ще стане част от постоянната експозиция в галерията. Времето, в което е творила художничката е важно и ние нямаме нейна творба, което я прави още по-важна за нас, посочи Форева и сподели, че подобни жестове са редки – само три през последните години.

Деница Сачева коментира, че винаги е определяла кризата в България не само като икономическа, а и духовна. Промяната, която искаме е свързана с уважаването и зачитането на културата ни и няма как да имаме икономически възход без това, допълни кандидатът за депутат от „Десните“.

Аз винаги съм се интересувала основно от хората и това е основната ми задача в политиката. Когато започнем да се интересуваме от хората и злоупотребата с тях и да се борим срещу това, ще можем да променим нещата в България, каза Деница Сачева и посочи, че това е сред основните мотиви за кампанията й срещу търговията с гласове.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button