Регион

Хванаха 39 000 л нередовни горива в харманлийска бензиностанция

ИлюстрацияПродължават проверките на обекти за търговия с горива, съобщават от Агенция „Митници“.

През последните 24 часа пет митнически мобилни групи, съвместно със служители на НАП, са проверили шест обекта на територията на цялата страна. Три от проверените общо шест бензиностанции се намират в района на София, а останалите три съответно в Елин Пелин, Пловдив и Харманли.

Нарушения са открити в 50% от проверките, като в два от случаите е направен опит да се представят акцизни документи „втора ръка“. При трите проверки са открити и обезпечени общо 85 560 литра горива, съхранявани и търгувани в нарушение на акцизното и данъчното законодателство.

В бензиностанция в Харманли са задържани 39 000 литра горива, за които не е подадена надлежна информация, а при тест с денситометър уредът е замерил различна от очакваната плътност.

Предстои да се установява видът и качеството на горивата. Митническите учреждения по местонахождение на обектите продължават работата по случаите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button