Регион

Осъдиха мъж за купуване на гласове в Свиленград

ИлюстрацияМъж бе осъден в петък от свиленградския съд за купуване на гласове на парламентарните избори.

С. Михайлов Н., български гражданин, работещ в Гърция, се е признал за виновен, че от 1 септември до 4 октомври е предложил на 11 свиленградчани по 20 лв. да гласуват за Реформаторския блок, се казва в определението на съда.

Той е осъден на пробация и глоба от 5000 лв.

По делото има веществени доказателство: 34 запалки с надпис „Реформаторски блок“, 10 календарчета със снимка на кандидат-депутатите на коалицията, 26 брошури. Има още и тетрадка с надпис в горната част „община Тополовград“, лист от тетрадка двоен с надпис в горната част „1 община Тополовград 900“, календарче с надпис „Всичко е в твоите ръце 7 Реформаторски блок“ със снимка на Станислав Иванов, визитка на Станислав Иванов, стикер залепване банкноти с надпис 1650 с печат на банка и с надпис 100х20=2000, малък лист с надпис на имена и цифри, лист с надпис „Община Стара Загора“ и телефон с име Веко Василев и тетрадка, съдържаща 86 имена с ЕГН.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button