Регион

Бежанци разглеждат археологически паметници в Мезек

ИлюстрацияПриятен бе краят на седмицата за над 80 обитатели на Транзитния център за бежанци в с. Пъстрогор и Регистрационно-приемателния център в Харманли.

За тях бе организирана еднодневна екскурзия до село Мезек. Там групата от деца и възрастни заедно с доброволци на БЧК разгледа тракийската куполна гробница и реставрираната средновековна крепост и научи факти за тези археологически паметници. За благодарност за хубаво прекарания ден децата пяха песни на родния си език, а после скандираха на български „още, още“.

Екскурзията бе в рамките на инициативата на Бежанско-мигрантската служба на БЧК, финансирана от  Върховния комисариат на бежанците в България. Идеята е да се улеснява социалната интеграция на бежанците в България, да се предотвратява изолацията им, да се формират положителни обществени нагласи към тези хора, принудени да напуснат родните си места поради заплаха за техния живот и свобода.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Nazi
Nazi
19.10.2014 20:07 20:07

И кой им плати екск*рзията на тези маршали?Бедния българин.Защо я плати?ЗАРАДИ КЕФА НА СОРОСОИДИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ.

Back to top button