Регион

Холандският Червен кръст с помощ за бежанците

ИлюстрацияРеновирана сграда в Регистрационно-приемателния център за бежанци в Харманли е превърната в перално помещение.

Средствата са дар от Холандския Червен кръст. Монтирани са перални машини и сушилни за индивидуално пране и с по-голям капацитет, доставени са  и перилни  препарати. Новата придобивка обаче не работи, тъй като ВиК инсталацията е стара и износена. Тя ще бъде обновена със средства от държавата. Това видяха на място представители на Холандския Червен кръст, който бе ангажиран с подкрепа на приемателните центрове у нас и с промоция на здравето пред временните обитатели.

Дарени от холандските червенокръстци са също бебешки колички,  ученически раници, тетрадки, помагала, тенис маси, волейболни мрежи и други спортни пособия, детски играчки, занимателни игри за възрастни. Три пъти седмично се организират занимания с децата. Акцент в работата с възрастните е хигиената и профилактиката на различни заболявания.

Семейства с деца, ползвали помощите на Холандския червен кръст, благодариха за получената подкрепа, разказа Деница Димитрова, експерт по мониторинг и ръководител на мобилния екип за работа с бежанци в БЧК-Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.10.2014 9:13 9:13

Като искат да им помогнат да си ги вземат при тях…

uyogh
uyogh
19.10.2014 12:45 12:45

PRASHTAITE IM GI VSICHKITE TALIBANI ZAEDNO S MANGALITE

Back to top button