Спорт

Гришо загуби финала в Стокхолм и мястото си в Топ 10

Григор ДимитровГригор Димитров бе само на една победа от това да събере пълен комплект от АТР титли през настоящия сезон на всичките четири настилки, на които се играе съвременния тенис, но за съжаление не успя да защити трофея си в Стокхолм, отстъпвайки на финала със 7-5 4-6 4-6 на Томаш Бердих, съобщава TennisKafe.com.
 
В цифрово изражение седмицата за Гришо означава чек за 49 770 евро от наградния фонд и 150 точки за световната ранглиста, които обаче няма да прибави към актива си, тъй като имаше да защитава общо 250 от миналогодишното издание на турнира в Стокхолм. Това ще доведе и до загуба на позицията му в Топ 10 на ранглистата, в която от понеделник българинът вече ще заема №11.
 
Днешното поражение ще се отрази и върху шансовете му за класиране на Мастърса в Лондон, след като в началото на седмицата хасковлията изоставаше с 300 точки от осмата позиция в „Race to London“ ранглистата, а сега разликата между него и осмия в класирането Анди Мъри ще се увеличи до 330 точки, като в същото време до края на сезона остават само още два турнира.
 
Сега за Григор Димитров предстои пътуване по посока Базел, където през следващата седмица ще играе на силния турнир „Swiss Indoors Basel“, който е от престижната категория АТР 500. Българинът е поставен под №5 в основната схема и ще започне своето участие срещу 17-годишния Александър Зверев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
haskovlija
haskovlija
19.10.2014 20:46 20:46

nezavisimo ot zagubata grisha,ti pokazvash,4e izrastvash s vseki izminal ma4 i turnir!!!gore glavata talantlivo i skromno haskovsko mom4e!!!!!

Back to top button