Регион

Пропаднаха 60 м от новата канализация в Димитровград

КанализацияОколо 60 метра от новата канализация в Димитровград пропаднаха, стана ясно на пресконференция в кметството.

Канализация

Клавдия Тончев

Началникът на отдел „Инвестиционна дейност, околна среда и води“ в общината Клавдия Тончева обясни, че проблемът е бил открит при задължителните 72-часови проби. Тончева обясни, че става въпрос за участъка по бул. „Димитър Благоев“ от бл. 24 в западна посока. От утре, 21 октомври, ще започне ремонта на канализацията там, като движението на автомобили отново ще бъде затворено.

На пресконференцията присъстваха представители от фирмата изпълнител и на ВиК-Димитровград. Предполага се, че тръбите са пропаднали заради дефект в стария колектор, който се намира в непосредствена близост. Ремонтът ще е за сметка на изпълнителя.

Сега предстои тръбите да бъдат извадени и да се направи дренаж на основата. Очакванията са работата да приключи в периода от 2 седмици до 20 дни. Ако се наложи саниране на стария колектор ремонтът ще бъде удължен.

Всички се обединиха около мнението, че работата трябва да започне сега за да се изпревари зимния сезон. Причината е, че при проливни дъждове могат да се наводнят 4 улици в града.

Новата канализация в Димитровград ще е с 8-годишна гаранция. Ако се открият нови дефекти, те ще бъдат отстранени за сметка на изпълнителя.

Канализация  Канализация 
 Канализация  Канализация

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
воден цикъл
воден цикъл
12.02.2015 1:40 1:40

как да ни дават от европа пари бе хора..като не мина месец и пропадна новата канализация.следва разкопаване..полагане отново на асвалт ,който обаче ще бъде кръпка спрямо останалата настилка.и утре ….ей тва си е незнам как да нарека..работа..

Back to top button