Хасково

Броят младежите в Хасковско, учили в чужбина

ИлюстрацияВ периода 20 октомври – 28 ноември на територията на цялата страна Националният статистически институт чрез териториалните бюра ще проведе изследване на образователната мобилност, съобщават от статистиката.

Основната цел на наблюдението е пилотно събиране на данни през 2014 г. за младежката образователна мобилност чрез изследване на домакинствата. Ще бъде използван хармонизиран въпросник, който ще осигури международна съпоставимост на получените резултати за страните от Европейския съюз.

Обект на наблюдение са всички членове на включените в извадката домакинства на възраст 18 – 34 г., като с тях ще се осъществят персонални интервюта.

Образователната мобилност се дефинира като физическо преминаване на националните граници между страна на произход и страна на дестинация с цел последващо участие в дейности, свързани с образованието на отделното лице – придобиване на цялостно образователно ниво (дипломна мобилност) или участие в обучение за определен период от време (кредитна мобилност).

Изследването в Хасковско ще обхване 670 домакинства от 23 населени места. В регионалната извадка за областта попадат 8 от градовете – Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград, Меричлери, Симеоновград, Тополовград и Любимец, както и 15 села – Боян Ботево, Войводово, Въгларово, Върбово, Големанци, Гълъбец,  Зимовина, Караманци, Капитан Андреево, Крепост, Малък извор, Свирково, Узунджово, Хлябово и Черногорово.

В област Хасково изследването на образователната мобилност ще се осъществи от анкетьори, които са служители на Териториално статистическо бюро. При посещенията си в домакинствата те ще се легитимират със служебни карти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
nqma zna4enie
nqma zna4enie
20.10.2014 19:13 19:13

po-skoro trqbva da prebroqt mladejite napusnali Haskovo,za da rabotqt v 4ujbina

Back to top button