Спорт

„Хасково 1957“ с разгромна победа в Свиленград

ФутболЛидерът в Областното първенство по футбол „Хасково 1957“ тотално надигра отбора на „Силенград-2“ и го победи с 4:0.

Двубоят се игра на градския стадион в Свиленград пред около 20-30 зрители, които останаха впечатлени от играта на гостите от Хасково. Още в началото на срещата футболистите от Хасково взеха инициативата, като до 30-ата минута водеха в резултата с 3 гола.

При изпълнение на корнер от Емилиян Маджаров се стигна до първия гол, отбелязан от сърцатия Тодор Тодоров, който на първа греда засече топката с глава и я прати в левия ъгъл на вратата на Свиленград. Малко след това при едно от разиграванията пред вратата на домакините топката достигна до капитана Христо Христов, който от границата на наказателното поле нанесе техничен удар и отбеляза втория гол.

ФутболГостите не спряха дотук и продължиха с натиска, което доведе и до вкарването на трети гол. Офанзивните играчи на „Хасково 1957“ направиха образцова атака като в край и Диян Колев асистира за гола, като центрира топката успоредно на вратата и почти от голлинията навлезлият от дълбочина Тодор Тодоров, който в този мач игра като ляв външен халф, я вкара в опразнената врата. До края на полувремето съдиите отмениха и гол за хасковлии заради засада.

В началото на второто полувреме треньорското ръководство в лицето на Недялко Петров и Илиан Киряков направиха няколко промени в състава, като дадоха почивка на контузилия се голмайстор Тодор Тодоров, централния нападател Диян Колев и вратаря Владимир Койнов, а на тяхно място влязоха Стилян Бръмчев, Ясен Гергинов и резервния вратар Семави Сюлейман. През вторите 45 минути гостите от Хасково намалиха темпото на игра, но това не им попречи да имат голови положения, в които дейно участие имаше влезлия на почивката таран Ясен Гергинов, на когото съдиите спряха и най-чистата атака отново поради засада. И все пак „Хасково 1957“ стигна до отбелязването и на четърти гол 10 минути преди края на срещата, след блестяща асистенция на капитана Христо Христов, Стилян Бръмчев надбяга цялата защита, преодоля вратаря на Свиленград и насочи топката във вратата за 0:4.

На трибуните бе и претърпелият операция на коляното Делчо Корчев, който подкрепяше отбора до последната минута на двубоя.

Състав на ФК „Хасково 1957“: Владимир Койнов (Семави Сюлейман), Недко Бръмчев (Драгомир Колев), Илиан Киряков, Мирослав Динков, Младен Михайлов, Сеид Сеид, Христо Христов (к), Христо Ставрев, Тодор Тодоров (Стилян Бръмчев), Емилиян Маджаров (Недялко Петров), Диян Колев (Ясен Гергинов).

 Футбол Футбол 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button