Регион

Откриват постоянна художествена галерия в Харманли

ГалерияНа 22 октомври от 17.30 часа в изложбената зала на Културен център – Харманли официално ще бъде открита постоянна живописна експозиция, графика и скулптора, която ще изпълнява функциите на художествена галерия в центъра, съобщават от пресслужбата на кметството.

Тя се създава по отдавнашна идея на доайена на харманлийските художници Ангел Карагьозов, бивш преподавател по изобразително изкуство в Тракийски университет – Стара Загора. Идеята е подкрепена от община Харманли и от кмета Михаил Лисков.

Във вернисажната експозиция участват работи на 26 художници от Харманли и цяла България, включително и едно международно присъствие на художник от Украйна. Експозицията ще бъде отворена за нови участия на нови автори и така непрекъснато ще се попълва и обогатява.

В изложбената зала, както и досега, ще могат да се правят и самостоятелни художествени изложби на различни майстори на четката. Като преди тях и след тях посетителите ще могат да се наслаждават на творбите от постоянната експозиция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button