Регион

1400 аплодират Руслан Мъйнов и свиленградски таланти

Концерт1400 зрители аплодираха изпълненията на Руслан Мъйнов и симфоничния оркестър и хор на Държавна опера-Пловдив на концерта им в Свиленград, съобщават от пресслужбата на кметството.

КонцертНовата спортна зала на града едва побра всички желаещи да чуят песните от последния албум на актьора певец „Любими руски песни“. Руслан Мъйнов и сопраното Яница Нешева изпълниха „Очи черные“, „Поручик Галицин“, „Подмосковные вечера“, песни от руските филми-класики „Диамантената ръка“, „Кавказка пленница“, „Белоруската гара“, „Тримата мускетари“, „Таборът отива към небето“ и други. Аранжиментът за симфоничен оркестър е на диригента Левон Манукян.

Специалното участие в концерта е на 16-годишната тромпетистка Здравка Василева от Свиленград. Тя е млад, но вече доказал се талант, чиито първи стъпки в музиката започват от Детската музикална школа в Свиленград с преподавател един от най-добрите учители по тромпет Пенчо Пенчев. Соловото изпълнение на Здравка на мелодията от филма „А утрините тук са тихи“ изправи публиката на крака. Само в Свиленград заедно с нея се представиха още две млади надежди на местната школа: Кремена Петрова и Симона Мавродиева. След Свиленград Здравка Василева отпътува на турне в Австрия и Германия с Русенската филхармония.

Концертът бе подарък за свиленградчани от ръководството на общината по повод празника на града.

 Концерт  Концерт

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button